Loading

SEO optimizacija spletnih strani

Z optimizacijo spletnih strani – SEO optimizacijo zagotovimo, da potencialne stranke bistveno hitreje najdejo našo spletno stran pri iskanju rezultatov preko iskalnikov, kot je recimo Google.

Spletna optimizacija SEO

 • Želite, da vaš stranke najdejo pred vašo konkurenco?

 • Zagotovite si lahko najboljše položaje na spletnih iskalnikih 

 • SEO optimizacija na dolgi rok kot oglaševanje brez stroškov

 • Enostavno do večje prepoznavnosti vašega podjetja

 • Večja dolgoročna vrednost

1. Kaj sploh pomeni SEO – optimizacija spletne strani?

SEO optimizacija spletne strani pomeni optimizacijo na način, da je bolj prijazna do spletnih iskalnikov. S tem dosežemo prve pozicije pri iskalnih rezultatih in s tem povečan organski oziroma naravni (brezplačni promet) na spletni strani.

Vsi glavni iskalniki, kot so Google, Bing in Yahoo, imajo organske oziroma naravne rezultate iskanja, kjer se spletne strani in druga vsebina, (videoposnetki, fotografije…) pozicionirajo na podlagi tega, kar iskalnik meni, da je za uporabnike najboljša vsebina.

Google (ali kateri koli iskalnik, ki ga uporabljate) ima ”pajka”, ki zbira podatke o vsej vsebini na internetu – za uporabnika, ki išče po ključnih besedah določi pozicijo spletnih strani. Pri tem je seveda pomembna tudi izdelava spletnih strani.

Z drugimi besedami, SEO optimizacija spletnih strani vključuje spreminjanje (optimiziranje) vsebine vaše spletne strani, zaradi česar bo vaše spletno mesto bolj privlačno za iskalnike.

Čeprav je SEO optimizacija spletnih strani precej zapletena, saj gre za veliko različnih dejavnikov, osnovnega postopka ni tako težko razumeti.

Iskalniki želijo svojim uporabnikom zagotoviti najboljšo vsebino. To pomeni zagotavljanje iskalnih rezultatov, ki niso samo visokokakovostni, ampak tudi ustrezni tistemu, kar iskalec v prvi vrsti išče.

Preprosto: v primeru, da želite svojo spletno stran prikazati ljudem, ki iščejo iskalne rezultate s ključno besedo: poročni fotograf, je nujno, da je vsebina optimizirana tako, da bo predstavljala vrhunski rezultat iskalcem.

SEO optimizacija spletnih strani ima veliko koristi za vaše podjetje oziroma vašo blagovno znamko. S optimizacijo boste dosegali prva mesta na spletnih mestih in dosegli več potencialnih strank. Z ustvarjanjem bolj privlačne vsebine na vaši spletni strani skupaj s optimizacijo spletnih strani SEO lahko povečate svoje možnosti za bolj usmerjen organski promet – dolgoročno brezplačno oglaševanje. (1)

2. Vsebinski marketing

Vsebinski marketing: vsebina spletne strani mora biti učinkovita pri privabljanju iskalnikov – eden izmed bolj pomembnih dejavnikov. Bolj kakovostna, kredibilna in privlačna vsebina s čimveč multimedijskimi elementi, ki jih vstavite na svojo spletno stran, bolj verjetno je, da bodo iskalniki vašo spletno stran uvrstil čim višje.

Če pogledamo z druge strani – bolj privlačna in učinkovita bo vsebina na vaši spletni strani, večja je verjetnost, da bodo obiskovalci preživeli več časa na vaši spletni strani – tudi to vpliva na pozicijo pri rezultaih iskanj.

Skrivnost ustvarjanja privlačnih vsebin je predvsem ta, da mora spletna stran predstavljati več vrst različnih vsebin o tematikah, ki so najbolj pomembne za vaše potencialne strank – s tem se ukvarja tehnika vsebinski marketing. (2)

3. Kako optimizirati spletno stran? Preprosto!

Preprosto lahko začnete pisati najrazličnejše prispevke: bloge, članke oziroma druge vsebine, ki bodo dodali večjo dodano vrednost vaši spletni strani. Ne pozabite pa teh vsebin deliti z vašimi sledilci na družbenih medijih.

Druga pomembna stvar, ki jo morate upoštevati pri ustvarjanju vsebine za vašo spletno stran, so SEO ključne besede. To so besede ki jih stranka  vnese v iskalnik (Google, Bing, Yahoo!…), ko išče odgovore na svoja vprašanja, izdelke ali storitve.

4. SEO optimizacija spletnih strani

Ko ustvarite vsebino, ki se navezuje na določene ključne besede, močno izboljšate svoje možnosti za višjo uvrstitev med iskalnimi rezultati.

Še en pomemben dejavnik, ki lahko vpliva na pozicijo vaše spletne strani med iskalnimi rezultati: kako sveža je vaša vsebina? To ne pomeni samo ustvarjanje novih vsebin, temveč tudi posodobitev starejše vsebine z aktualnimi novostmi.

Čeprav je za ustvarjanje vsebine potrebno veliko časa in sredstev, se SEO optimizacija spletnih strani vedno povrne. Iskalniki imajo radi bogato vsebino in vaše potencialne stranke vsak dan iščejo kakovostno vsebino.

Iščete strokovnjaka za SEO optimizacijo?

Pridružite se mojim naročnikom, ki dosegajo najvišje pozicije v iskalniku Google!

0
milijard
je bilo aktivnih uporabnikov na spletu v letu 2018. Vir: Dataportal, 2018
0
ur
toliko časa ljudje povprečno preživijo na spletu vsak dan. Vir: Bondcap, 2019.
0
milijard
unikatnih uporabnikov za dostop do spleta uporablja pametni telefon. Vir: Statista, 2019.
0
%
ljudi je v letu 2019 dostopalo družbeno omrežje Facebook preko pametnih telefonov. Vir: Hotsuite, 2019.

Iščete strokovnjaka za SEO optimizacijo?

Izpolnite spodnji obrazec in odgovoril vam bom čimprej.

  5. On-site in On-Page SEO optimizacija

  To so stvari, nad katerimi imate popoln nadzor, kar pomeni, da si lahko sčasoma prizadevate za izboljšanje teh dejavnikov z upoštevanjem najboljših praks za SEO. (3)

      1. Kaj moram upoštevati pri On-Page SEO optimizaciji?

  Tukaj je le nekaj dejavnikov SEO, ki vam lahko pomagajo izboljšati      uvrstitev med iskalnimi rezultati:

  • Title Tag – to je naslov strani, ki  iskalnikom pove vsebino strani. Vsebovati mora ključno besedo.
  • Meta Opis – meta opis spletne strani pove še nekoliko več o vsebini strani. Tudi ta opis mora vsebovati izbrano ključno besedo, poleg tega pa lahko ta opis uporabite z namenom, da bralcu sporočite, kakšna je vsebina. (4)
  • Ustrezno številčenje besedila, H1, H2 in H3 – ne samo, da podnaslovi olajšajo branje vsebine za obiskovalce, tudi močno prispevajo tudi k boljši poziciji.
  • Notranje povezave – vzpostavite notranje povezave na vaši spletni strani in tako omogočite iskalnikom, da izvejo več o vaši celotni spletni strani.
  • Ime fotografije in oznake ALT – v primeru, da uporabljate fotografije (če jih ne, bi jih morali!),  boste v samo ime fotografije in oznako ALT želeli vključiti tudi ključno besedo. Tako bodo iskalniki bolje indeksirali vaše slike, ki se lahko pojavijo, ko uporabniki izvajajo iskanje slik za določeno ključno besedo. (5)
  • Izdelava spletnih strani – seveda je pomembna tudi sama struktura spletne strani.

  Poleg tega želite zagotoviti, da se vsak del vsebine osredotoča na samo eno ali dve ključni besedi. To pomaga zagotoviti, da je vaša vsebina specifična in ustrezna. Ne pozabite na vsebinski marketing

  Čeprav vsebina spletne strani igra ključno vlogo, je pomembno upoštevati tudi arhitekturo spletne strani – ne pozabie na hitro nalaganje vaše spletne strani. Ali je vaše spletno mesto prilagojeno prikazu na mobilnih napravah?

  6. Off-site, Off-page SEO

  Poleg On-Page SEO optimizacije spletnih strani, pa so pomembne tudi povezave z drugih spletnih strani, ki ”kažejo” na vašo spletno stran. Obstaja več načinov, kako zgraditi ustrezne zunanje povezave. Povezave so lahko pri objavah na druženih medijih, tudi forumi, drugi blogi in pa PR članki. Najbolj pa štejejo povezave iz avtoritativnih spletnih mest.

  A pri tem pazite! V primeru, da uporabite nedovoljene načine ustvarjanja povratnih povezav vas lahko Google tudi kaznuje tako, da vaše strani med iskalnimi rezultati sploh več ne prikazuje. Preverite: Google Penguin in Google Panda.

  Photo by Bench Accounting on Unsplash

  FOTOGRAFIJA

  Iščete fotografa/fotografske storitve?

  IZDELAVA SPLETNIH STRANI

  Potrebujete novo spletno stran ali prenovo?

  DIGITALNI MARKETING

  Vas zanima več o digitalnem marketingu?

  VSEBINSKI MARKETING

  Ste že poskrbeli za vsebinski marketing?

  Začnimo projekt!

  Vedno sem pripravljen na odlične stranke.